Internet Tarayıcısı Seçiminizi Yapın

Kategori: Anasayfa, Eski Yazılar, Windows | 1

Şu günlerde tarayıcı savaşları oldukça kızıştı. Piyasa 5-6 adet popüler tarayıcı var ve kullanıcı çoğunluklukla hangisini tercih edeceğini bilemiyor. Gelin hepsine kısaca göz atalım ve kısaca özelliklerinden bahsedelim.

1. Mozilla Firefox
Mozilla Firefox,  özgür yazılım dünyasının en önemli övgü kaynaklarından biri. Projenin kaynak kodları açık.  Dünyanın en çok kullanılan tarayıcılarından biri olan Firefoxu diğer tarayıcılardan ayıran en önemli özelliği eklentileri. Firefox ile bir çok işinizi eklentiler yöntemiyle kolaylaştırabiliyorsunuz.

Firefox’u şu adresten indirebilirsiniz:  http://europe.mozilla.org/tr/

2. Google Chrome
Google’ın hızlı tarayıcısı. Çok hızlı gelişen ve çok kısa zamanda yeni sürüm çıkartmayı seven bir tarayıcı. Bun rağmen çıktığından bu yana çok hızlı bir şekilde yüksek kullanım oranlarıını yakalamayı başardı.

Google Chrome’yi şu adresten indirebilirsiniz: http://www.google.com/chrome

3.Opera:
Kullanım oranı olarak Chrome ve Firefox’a yetişemese de özellikleri bakımından oldukça işlevsel bir tarayıcı. Opera Link ve Unite gibi ekstra özellikleri var. Aynı zamanda Opera Mini ve Mobile ile cep telefonunuzda da kullanabiliyor ve örneğin yer imlerinizi bilgisayarınızla senkronize edebiliyorsunuz.

Opera’yı indirmek için: http://www.opera.com/download/

5.Safari:
Apple’ın tarayıcısı Safari’de Mac kullananların gözdesi. Ancak tarayıcının Windows sürümü de bulunuyor. Tarayıcınızdan memnun değilseniz Safari’yi de deneyebilirsiniz.

6.Internet Explorer:
Windows ile geldiği için popüleritesini yitirmeyen tarayıcı 9. sürümüyle yeni web standartlarını geç de olsa desteklemeye başladı ve hızlandı. Windows 7 ve Vista kullanıyorsanız tarayıcınızı 9. sürümüne yükseltmenizi şiddetle öneriyorum. Internet Explorer 8 ise diğer tarayıcılardan hem hız hem desteklenen standart ve özellikler konusunda oldukça geride kaldı. Ayrıca Windows XP kullanıyorsanız en fazla Internet Explorer 8 kullanabiliyorsunuz.

Internet Explorer’ı indirmek için: http://windows.microsoft.com/tr-TR/internet-explorer/downloads/ie

[important]Verdiğim linkler tarayıcıların Türkçe sayfalarınadır. Tarayıcılar sürekli güncellendiğinden ekran görüntüleri değişebilir.[/important]

  1. Metin

    Eline emeğine sağlık çalışmaların çok hoşuma gitti.
    Rabbim yar ve yardımcın olsun…
    Herşey çok süper…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.