Windows 8’den Yeni Görüntüler

Kategori: Anasayfa, Eski Yazılar, Windows | 0

Windows 8’den yaklaşık 3 gün önce yapılan Build Conference Preview’den yeni görüntüler geldi. Windows 8’in tabletlerle de barışık olacağını duymuşsunuzdur. Yeni metro arayüzü bunun kanıtı gibi görünüyor.

Teknoloji sitelerine haftada bir ya da iki kez geçilen Windows 8’den yeni özellikler, yeni bilgiler, şu özellik de olacakmış dedikolarını okumaktan (!) bıktım. Evet çoğu insan bilgisayarlarının en önemli programı durumunda ancak daha resmi bir açıklama olmadan yayınlanan ve doğruluğu kesin olmayan bilgiler ve görüntüler bir süre sonra okuyucuları da sıkmaya başlıyor. Hatta Windows 7 görüntülerini  bu Windows 8 diye yayınlayan teknoloji siteleri bile gördüm.

Neyse, yukarıda bahsettiğim şu şekilde şu sızdı, bu oldu gibi yazılar yazmayacağım bloğuma merak etmeyin.

Windows 8 ile Microsoft, tablet piyasasına girmek istiyor. Zira iOS ve Android bu alanda oldukça büyük bir pazar payına sahip. Metro arayüzü de bunun bir kanıtı olarak gözüküyor.

Metro, daha çok dokunmatik olarak kullanılmak üzere geliştirilmiş bir arayüz.

 Internet Explorer 10

CNET haberlerde okuduğum testlerde Windows 8 tabletin yaklaşık 5 snde açıldığı ve yaklaşık 11 saniyede kapandığını söylüyorlar.

 Windows 8’in, Windows 7’nin çalıştığı bilgisayarlarda çalışacağı söyleniyor. Durum buysa Microsoft’un bu konuda yerinde bir karar verdiğini düşünüyorum.

Windows 8 Görev Yöneticisi

Windows 8 Başlat Ekranı

 Windows 8 Kilit Ekranı

Windows 8’de masaüstüne ihtiyaç duyan bir uygulama çalıştırdığınızda alışageldiğimiz masaüstünü görebileceksiniz.

 Windows 8’de bilgisayar formatlama ya da kurtarma işlemleri de kolaylaştırılacakmış, bu sayede herhangi bir diske ya da araca gerek duymadan bilgisayarı aldığımız ilk günkü hale getirebileceğiz, hatta dilersek dosyalarımızı koruyarak sadece Windows’un eskisi gibi olmasını sağlayabileceğiz.

Geçenlerde YouTube’da yer alan bir videoda ise Windows 8 yüklü bilgisayarların çok daha hızlı açılıp kapanacağını gösteriyordu.

Daha fazla detayın ilerleyen zamanlarda netleşeceğini düşünüyorum.

Şurada daha fazla resim var.

Tüm markalar sahiplerinin tescilli ve/veya ticari markasıdır. Bu makalede yer alan görsellerin tüm hakları Microsoft’a aittir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.