Güvenlik için USB Flash Disk, CD ve DVD’lerin Otomatik Çalışmasını Kapatmak

Kategori: Anasayfa, Eski Yazılar, Genel, Windows | 0

Otomatik çalışma, bir zamanlar oldukça güzel sayılabilecek bir özelliktir. Bilgisayarıma girmek, oradan CD sürücümüzü seçmek ve kurulumu çalıştırmak işinden bizi kurtarıyordu. Şimdi ise o tam bir virüs yayıcıya dönüştü. Virüs içeren USB bellekler bilgisayarınıza takıldığında, herhangi bir dosya açmasanız hatta hemen çıkarsanız bile  otomatik çalışma özelliği sayesinde virüs kendisini çalıştırmış, sisteminize bulaşmış oluyor. Bu yüzden olsa gerek  direkt açılma özeliği Windows Vista ve Windows 7’de değiştirildi. Ancak hala XP kullanıyorsanız, bu özelliği kapatmanızda büyük yarar var. Ayrıntılı bilgi yazının devamında…

Öncelikle, bir antivirüs edinmenizde fayda var. Çünkü bu yöntem sadece takılan diskin otomatik balatılmasını engelleyecek, ancak sizi virüslere karşı korumayacaktır.

Bu işlemi yapmanın yolu kayıt defterinden geçiyor, ancak bu işlemi kolay yoldan yapmak için gerekli kayıt defteri girdilerini içeren dosyayı aşağıdan indirebilirsiniz.

Tek yapmanız gereken dosyaya çift tıklamak ve Evet demek.  (.reg uzantısı başka bir program tarafından kullanılıyorsa Birlikte Aç -> Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni deneyebilirsiniz.)

USB Flash Bellek, CD ve DVD’ler için otomatik çalıştırma engelleme dosyasını indirmek için tıklayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.