Samsung Wave GPS Bağlantısını Hızlandırma

Kategori: Anasayfa, Eski Yazılar, Genel | 0

İlk kullandığımda Samsung Wave’in GPS konusunda sorunlu olduğunu düşünecek kadar yavaş bir GPS bağlantısı kurulmuştu. GPS üzerinden konum bulmak çok uzun sürüyordu. Biraz araştırmadan sonra bulduğum bu yöntem sayesinde Bada GPS bağlantısı önemli ölçüde hızlanacak ve Wave telefonunuz konumunuzu kolayca konumunuzu bulacak ve navigasyona daha hızlı başlayabileceksiniz.

Wave telefonumda navigasyonu ilk kullandığımda konum bulma konusunda sıkıntı yaşadım. Hatta telefonda bir GPS sorunu olabileceğini bile düşünmüştüm.  Gerçekten daha önce kullandığım telefona göre GPS çok uzun sürede konumu bulamıyor ve dolayısıyla navigasyon başlayamıyordu.

Ardından nereden bulduğumu hatırlamıyorum ama bu yöntemi bir sitede görüp not etmiştim. Geçenler de şans eseri o nota rastladım ve telefonda uyguladım gerçekten Bada’nın GPS Uydusu bulma ve  GPS bağlantısı kurma süresi önemli ölçüde kısaldı.

Bu ipucunu paylaşan her kimse ona ayrıca teşekkür ediyorum.

GPS bağlantısı kurabilmek için açık mekanda olmanız gerekmekte. Bu sadece Samsung Wave için geçerli değil diğer tüm cep telefonları ve bir çok GPS aygıtı için geçerli. En kötü ihtimalle pencere kenarına geçin ya da balkona çıkın.

Ayarlar->Bağlantılar->Konum altından Konum servislerini etkinleştir, Gelişmiş GPS’i etkinleştir, Ağ konumunu etkinleştir seçeneklerini aktif hale getirin. Aynı yerden Profiller altından operatörünüzün ISP ya da Internet bağlantı profilini seçin.

Ayarlar-> Bağlantılar altından Paket Veri Kullan’ı aktif hale getirin.

Bu aşamada wireless bağlantısı kurabilirsiniz. Gelişmiş GPS ufak bir dosyayı internet üzerinden indireceğinden ücretli olabilir.

Arama ekranını açın.

*#4097*4097# tuşlayın.

2-Application Settings’e girin.
Timeout’u 128 olarak ayarlayın ve kaydedin.
Orjinal notta buradaki Device Type Build-in olarak ayarlanmış ancak Hybrid olarak kalmasının bir sorun yaratacağını sanmıyorum. Dilerseniz 2-Application Settings’ten Device Type’yi Build-in olarak da değiştirip deneyebilirsiniz, ben bir fark görmedim.

Geri dönün ve 6- Delete GPS Data’yı seçin.

4- Test Application’u seçin.
1- GPS+’ı seçin.
1-Download data’yı seçin.

İşlemin bitmesini bekleyin.

Geri dönün.

1-Get Position Test’i seçin.

Burada uydular bulunmaya çalışılacaktır.

(?) Satellite In View kısmındaki ? kaç uydu bulunduğunu gösterecektir. Başlangıç için en az 4 uyduyla iyi sinyal kalitesi yakalamanız gerekmekte.  Kaliteli bağlantı kurulup durumunuz tespit edildiğinde ekranda konumunuz yazacaktır. Bu işlemden sonra menüye dönerek GPS uygulamanızı açıp navigasyonu başlatabilirsiniz.

Yöntem kısaca GPS zaman aşımını düşürmek ve uydu konumlarını içeren dosyayı indirmek şeklinde çalışıyor. Bu uydu konumları dosyası belirli aralıklarla tekrar indirilmek zorunda olan yaklaşık 40 KB’lık bir dosya. Ancak bu işlem yer bulma konusunda büyük avantaj sağlıyor.

Bu işlemi her GPS bağlantısı kurmadan uygularsanız daha kaliteli sonuç elde edersiniz.

Bu işlemleri uyguladıktan sonra, GPS bağlantısı ile yerinizi daha kolay bulabilirsiniz. Konumlandırma ile işiniz bittiğinde konum servislerini ayarlardan kapatabilirsiniz.

NOT: Bu makale sistem ayarlarının değiştirilmesini ve ücretli olabilecek mobil internet kullanımını gerektirebilir. Bu nedenle burada yazılanların yapılması sonucunda doğabilecek tüm zarar/ziyan ve harcama nedeniyle sorumluluk kabul edilmemektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.