Windows’ta Dosya Silme Onayını Kaldırmak Ya Da Dosyaları Geri Dönüşüm Kutusuna Göndermeden Silmek

Kategori: Anasayfa, Eski Yazılar, Windows | 4

Her dosya sildiğinizde “Bu dosyayı geri dönüşüm kutusuna göndermek istediğinize emin misiniz?” ya da “Bu dosyayı silmek istediğiniz emin misiniz?” sorusuyla karşılaşmak istemiyorsanız bu basit işlemle bu onayları kaldırabilirsiniz. Hatta dosyalarınızın geri dönüşüm kutusuna gönderilmesini engelleyerek direkt silinmesini sağlayabilirsiniz.

Silme Onayını Kaldırmak

Windows 7 ya da Windows Vista altında dosya silme onayını kaldırmak için Geri Dönüşüm Kutusu’na sağ tıklayın ve özellikleri seçin.

Silme onayını kaldırmak istediğiniz sürücüyü listeden seçin.

Altta yer alan “Silme onayı iletişim kutusunu göster” (“Display delete confirmation dialog”) seçeneğini işaretleyin.

Artık dosyalar silinirken size emin misiniz diye sorulmayacak.

Dosyaları Geri Dönüşüm Kutusuna Göndermeden Silme

Bir ya da birkaç dosyayı seçip Shift ile birlikte Delete tuşuna basarsanız dosyayı geri dönüşüm kutusuna göndermeden silebilirsiniz. Ancak her seferinde bunu yapmamak için Geri Dönüşüm Kutusu’na sağ tıklayın, ve Özellikler’i seçin. İşlemi uygulayacağınız diski listeden seçin ve “Don’t move files to Recycle Bin.  Remove files immediately when finished.” (“Dosyaları geri dönüşüm kutusuna gönderme. Dosyalar silindiğinde hemen sil.”) kutusunu işaretleyin. Aynı şekilde üstteki seçenekle geri dönüşüme atılacak maksimum dosya boyutunu da ayarlayabilirsiniz.

Bu seçenekleri kullanırken dikkatli olmanızda fayda var çünkü yanlışlıkla önemli bir dosyanızı silebilirsiniz.

4 Responses

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.