Windows 8 Bulut Senkronizasyonunu Kontrol Etme

Kategori: Anasayfa, Eski Yazılar, Windows | 0

Windows 8 ile gelen en önemli yeniliklerden biri de verilerinizin Microsoft hesabınıza otomatik olarak senkronize edilmesi. Bu sayede bir çok ayarınız hatta şifreleriniz otomatik olarak kullandığınız diğer bilgisayara da aktarılıyor.

Ancak bazı noktalarda Microsoft hesabınızla giriş yapmış olmanıza rağmen tüm verilerinizi senkronize etmek istemeyebilirsiniz.

  • Microsoft Mağazası ve servislerini o bilgisayarda kullanmak istiyorsanız ancak senkronizasyon için o bilgisayar güvenli değilse
  • Senkronize edilen veriler eskiyse ya da sorun oluşturuyorsa. (Başıma kablosuz ağlarla ilgili olarak böyle bir şey gelmişti)
  • Tek bir bilgisayar ile çalışıyorsanız ve senkronizasyona gerek duymuyorsanız.

Bu gibi durumlarda o bilgisayarın senkronizasyonunu tamamen ya da kısmen kapatabilir, senkronize edilecek verilerinizi kontrol edebilirsiniz.

Başlat ekranında sağ tarafa gelerek Change PC Settings’e (Bilgisayarlar Ayarlarını Değiştir)  tıklayarak soldan Sync’ı (Senkronizasyon) seçin

win8-sync1Buradan neyi senkronize edeceğinizi seçebilirsiniz, dilerseniz en üstteki seçenekten sadece o bilgisayarda veri senkronizasyonunu kapatabilirsiniz.

Windows 8’deki Tüm Senkronizasyon Verilerini Microsoft Sunucularından Silmek İçin

Microsoft hesabınıza dokunmadan senkronizasyon verilerinizi silebilirsiniz.

Bunun için öncelikle hesabınızla ilişkili tüm bilgisayarlarde senkronizasyonu kapatın.

Ardından https://skydrive.live.com/win8personalsettingsprivacy/ adresine girerek Microsoft hesabınızla giriş yapın.

win8-sync3

 

Remove (Kaldır) butonuyla verilerinizi silmeyi onaylayın.

 

win8-sync2Artık yapmakta olduğunuz şeye geri dönebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir